^Мала Перещепина с

Бобринский А.А. Перещепинский клад. – Материалы по археологии России, 1914 г., т. 34, с. 111 – 120.

Мацулевич Л.А. Большая пряжка Перещепинского клада и псевдопряжки. – “Сборник в честь С.А.Жебелева”, Лг., 1926 г., с. 216 – 236.

Маршак Б.И., Скалон К.М. Перещиепинский клад. – Лг.: 1972 г. – 20 с.

Werner J. Der Grabfund von Malaja Pereščepina und Kuvrat, Kagan der Bulgaren. – München: 1984.

Залесская В.Н. и др. Сокровища хана Кубрата: Перещепинский клад. – СПб.: 1997 г. – 336 с,

Залесская В.Н. и др. Сокровища хана Кубрата: каталог выставки. – СПб.: 1997 г. – 136 с.

Вкладені елементи

Персні з монограмами (VII ст., Перещепинський скарб, с.Мале Перещепине Полтавської обл.). Золото. 	Джерело: Історія української культури. – К.: 2001…
Персні з монограмами
Парні браслети із вставками на щитку (середина VII ст., Перещепинський скарб, с.Мале Перещепине Полтавської обл.). Золото, смарагди. 	Джерело:…
Парні браслети
Руків’я меча з кільцевим навершям (VII ст., Перещепинський скарб, с. Мале Перещепине Полтавської обл.). Золото, скло. 	Джерело: Історія української…
Руків’я меча
Амфора (перша половина VI ст., Перещепинський скарб, с. Мале Перещепине Полтавської обл.). Срібло, позолота. 	Джерело: Історія української культури.…
Амфора
Чаша сасанідська з космологічними сюжетами (V – VII ст., Перещепинський скарб, с Мале Перещепине Полтавської обл.). Срібло. 	Джерело: Історія…
Чаша сасанідська
Облицювання дерев’яної посудини (VII ст., Перещепинський скарб, с Мале Перещепине Полтавської обл.). Золото. 	Джерело: Історія української культури.…
Обивка дерев’яної посудини
Наконечники ременів для кінської збруї (VII ст., Перещепинський скарб, с. Мале Перещепине Полтавської обл.). Золото, скло, перегородчаста емаль. …
Наконечники ременів для кінської збруї