Сергій Верговський

297.6.3.2. Комплекс культових будівель, 17–19 ст. (архіт.).

Розміщений серед традиційних будівель, має з ними багато спільного щодо застосування будівельних матеріалів і техніки будівництва, зокрема, зрубів із кругляка, зрубних дахів, критих деревом. Складається з церкви, дзвіниці, каплиці, придорожнього хреста-каплиці й току, розташованих на вигоні, у місці повороту експозиційної дороги.

297.6.3.2.1. Воскресенська церква – с. Кисоричі, Рокитнівський р-н, Рівненська обл., 1789 (архіт.).

Тридільна, зведена з соснового кругляка за поширеною у давньоруську добу технікою в’язання вінців верхніми драчками та круглими врубками. Бані чотирикутні, вивершені чотирикутними зрубними шатрами й ліхтарями. Центральна баня має архаїчний перехід від стін до підбанника через поздовжні балки. Оригінальні верхи втрачено 1877 (є припущення, що вони були на «королях»). Під час перебудови церкви при підготовці святкування 900-річчя утвердження християнства на Русі верхи відтворено за аналогами церкви в с. Синкевичі (тепер Республіка Білорусь).