Церква св.Параскеви

Церква св.Параскеви

Фото Зенона Боровця і Богдана Тхора, 11 серпня 2008 р.

Парасківська церква 1724 р. (дерев.) і дзвіниця 18 ст. (дерев.) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 60].

Церква Параскеви 1658 р. (?) чи 1724 р. (?) (дерев.) [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток].

Дерев’яна церква св.Параскеви 1724 р., майстер Іван Хомюк [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 108].

Церква св.Параскеви 1724 р. (дерев.) і дзвіниця 1724 р. (дерев.) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

9. c.Крехів Львівська обл. Жовківський район. Церква св.Параскеви, 1724 р. Галицького типу.

Ширший квадратовий зруб нави та вужчий прямокутнийбабинця і гранчастий вівтаря завершені світловими восьмериками, вкритими шоломовими банями.

Довідка на сайті

Довідка на сайті