Церква Воскресіння

Церква Воскресіння

Церква Воскресіння 1907 р. [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 52].

“Пастушкова “ церква біля села, 19 ст. (дерев.) [Народна архітектура українських Карпат. – К.: 1987 р., с. 226].

с. Губичі.

Старосамбірський.

Церква Воскресения Господнього. 1908.

Ерекційний акт парафіяльній церкві наданий у 1445 р. Іваном, князем несвізьким. Дерев’яна церква, ймовірно, з XVII ст. занепала на початку XX ст. На її місці у 1908 р. зведено нову муровану, хрещату в плані церкву, її наву вінчає високий чотирибічник зі зрізаними гранями, накритий великою шоломовою банею, завершеною ліхтарем з маківкою.

Центральний державний історичний архів України у Львові, фонд 146 Галицьке намісництво, опис 20, справа № 1699, 1763.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 129