Гладковская станица

Курган Карагодеуашх

Локалізований біля ст.Гладковська умовно, на підставі загальної карти.

Лаппо-Данилевский А.С., Мальмберг В.К. Древности кургана Карагодеуашх. – Материалы по археологии России, 1894 г., т. 13.

Виноградов Ю.А. О ритонах из кургана Карагодеуашх. – Петербургский археологический вестник, 1993 г., № 6, с. 66 – 71.

Вкладені елементи

Прикраса ритуального жіночого головного убору з рельєфами: у верхній частині – богиня у класичній туніці; в середній частині – чоловік, який…
Прикраса ритуального жіночого головного убору (+)
Гривна, прикрашена кільцевими поясами, зі скульптурними сценами (лев терзає кабана) на обох кінцях. 	Греко-скіфський стиль, кін. 4 ст. до н.е. …
Гривна (+)
Намистина, прикрашена трьома людськими масками. 	Скіфія, кін. 4 ст. до н.е. 	Паста. Висота 3.3 см. 	Курган Карагодеуашх на Кубані. Розкопки…
Намистина, прикрашена трьома людськими масками
Два спіральних браслети, кожен з рельєфними фігурами гіпокампів на кінцях. 	Греція, кін. 4 ст. до н.е. 	Золото. Діаметр 7 см (кожного). 	Курган…
Два спіральних браслети (+)
Намисто із намистин, філігранних пластин та підвісок. В центрі розміщена фігурка бика, яка слугувала для зберігання парфумів. Пряжки прикрашені…
Намисто (+)