Скала-Подільська смт

Розмір зображення: 800:543 піксел

В 1570 р. було 4 священики; в 1583 р. – 3 священики [Грушевський М.С. Історія України-Руси. – К.: 1994 р., т. 6, с. 269]. Замок відомий з 1360-1370-х рр. До 1940 р. звалось Скала-над-Збручем [Історія міст і сіл УРСР : Тернопільська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.].

Кор[оль] Ян Альбрехт звільняє м. Скалу від усяких податків і оплат на 15 літ, з огляду на її упадок наслідком татарського спустошення, 1 серпня 1498 р. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), ].