Церква Різдва богородиці

Фото Максима Рітуса, опубліковано 20.02.2019 р.

Церква Різдва 18 ст. (дерев.) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 28].

Церква Різдва та дзвіниця 1724 р. (дерев.) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Церква Різдва богородиці 1724 р. (дерев.) і дзвіниця 1724 р. (дерев.) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Церква розташована в центрі села біля головної вулиці. Вівтарем вона орієнтована на схід. Дзвіниця розташована на північний схід від церкви (в позиції А1). Спостереження М.І.Жарких, 8.07.1989 р.

Довідка на сайті

Максим Рітус Спадщина. Бережниця. Церква Різдва Пр. Богородиці (20.02.2019 р.) [+ інтер’єри]