Журавка с

Кургани

Кургани

Зустрічаються назви Журівка чи Журовка; правильно – Журавка.

В 1903 – 1904 рр. О.О.Бобринський дослідив 62 кургани в складі 8 могильників.

Вкладені елементи

Псалій з вирізьбленою головою барана з одного кінця і копитом – з другого. 	Скіфія, 6 ст. до н.е. 	Кістка. Довжина 13.4 см. 	Курган № 432 біля…
Псалій (+)
Пластина вуздечки у формі відпочиваючого лося і ноги птаха. 	Скіфія, 5 ст. до н.е. 	Бронза. Розміри 10.1: 4.5 см. 	Журівка, курган Г (нині Черкаська…
Пластина вуздечки у формі відпочиваючого лося
Пряжка вуздечки у формі двох стилізованих голів лосів. 	Скіфія, 5 ст. до н.е. 	Бронза. Розміри 5.7: 7.5 см. 	Журівка, курган Б (нині Черкаська…
Пряжка вуздечки у формі двох стилізованих голів лосів (+)
Пластина вуздечки у формі звіра, розташованого на підкові. 	Скіфія, 5 ст. до н.е. 	Бронза. Висота 8.2 см. 	Журівка, курган Г (нині Черкаська обл.).…
Пластина вуздечки у формі звіра, розташованого на підкові (+)
Налобник вуздечки (? chamfron) з рельєфними зображеннями лежачого оленя, птаха та голів птахів. 	Скіфія, 5 ст. до н.е. 	Золото. Висота 24.5 см. …
Налобник вуздечки (+)