Токмак м

Історичні адміністративні поділи

На карті РСЧА 1935..1941 рр. маємо Малий Токмак на півночі, Великий Токмак на півдні, Шевченко (на сході між В. та М. Токмаком), Леніно на заході: . Тепер це все одне місто Токмак.

До 1962 р. — Великий Токмак.

Відповідно до подання виконавчого комітету Запорізької обласної роди народних депутатів Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (12.10.1988, № 6701-XI): Об’єднати Токмацьку міську і Токмацьку районну Ради народних депутатів Запорізької області в одну Токмацьку міську Раду народних депутатів. Токмацький район передати в адміністративне підпорядкування Токмацькій міській Раді народних депутатів.

Довідка у Вікіпедії:

Смирнов К.Ф. Кургани біля м.Великого Токмака: розкопки 1952 р. – Археологічні пам’ятки УРСР, 1960 р., т. 8, с. 164 – 189.