Заліщицький район

Товсте смт

За адмін.поділом 16 ст. Кам’янецький повіт 16 ст.

За адмін.поділом 19 ст. невідомо

За адмін.поділом 20 ст. Заліщицький район

Згадується з 1449 р. В 1548 р. надане магдебурзьке право. В к.16 ст. збудовано замок і костел [Історія міст і сіл УРСР : Тернопільська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.].

22 вересня 1444 р. польський король Владислав 3 записав Богдану Гинковичу 100 гривень на селі Товсте (Tlustna) на р.Голховець (Holchowecz) у Червоногородському повіті Подільської землі [регеста: Михайловський В. Надання земельної власності у Подільському воєводстві за панування Владислава 3 (1434 – 1444 рр.). – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 264].

Костел
Костел