Гиньківці с

Історичні адміністративні поділи

Президія Тернопільської обласної Ради народних депутатів рішенням від 20 серпня 1990 року внесла в адміністративно-територіальний устрій окремих районів такі зміни: у Заліщицькому районі відновила село Гиньківці, раніше об’єднане з селом Ворвулинці Ворвулинської сільради, взяла його на облік і підпорядкувала Ворвулинській сільській Раді.

29 вересня 1442 р. польський король Владислав 3 надав Томашу з Гинківців село Гинківці та пустку Угринківці (Hynkowcze, Vhrynkowcze) у Червоногородському повіті Подільської землі на ленному праві [регеста: Михайловський В. Надання земельної власності у Подільському воєводстві за панування Владислава 3 (1434 – 1444 рр.). – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 260 – 261].