Голігради с

Історичні адміністративні поділи

Перейменування: в 16 ст. зафіксовано назву Ольгинград; до 1964 р. звалось Голігради, в 1964 р. дано нову назву Червоногради, в 1990 р. повернуто назву Голігради [Історія міст і сіл УРСР : Тернопільська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.; АТПУ67].

Рішення про перейменування села Червоногради на село Голігради прийняла Верховна Рада України 31.10.1990 р. Рішення № 424-XII. Дата опублікування 01.12.1990 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 46, ст. 614).

Розглянувши клопотання президії Тернопільської обласної Ради народних депутатів про відновлення деяким населеним пунктам колишніх найменувань, Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (31.10.1990, № 424-XII): Відновити населеним пунктам Тернопільської області колишні їх найменування: у Заліщицькому районі селу Червоногради – село Голігради.