Пам’ятай про великі дні наших Визвольних змагань

Шпичинці с

За адмін.поділом 16 ст. Летичівський повіт 16 ст.

За адмін.поділом 19 ст. Летичівський повіт 19 ст.

За адмін.поділом 20 ст. Хмельницький район

Село Великі Шпичинці назване від розташування на шпилі. За переказом, спочатку було м-ко Синківці за 2 версти від Шпичинців – воно розорене ворогами. Там виорювали кукси цегли та посуду [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9]. Нині зветься Жовтневе [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1967 р. – К.: Політвидав, 1969 р.].

Рішення про перейменування села Жовтневе на село Шпичинці прийняла Верховна Рада України 21.02.1994 р. Рішення № 3971-XII. Дата опублікування 01.06.1994 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 24, ст.194).

Президія Верховної Ради України постановляє (21.02.1994, № 3971-XII): Відновити колишні найменування населеним пунктам Хмельницької області: селу Жовтневе Хмельницького району – Шпичинці.