Церква Покрови

Церква Покрови

Розмір зображення: 600:412 піксел

Була дерев’яна церква Покрови – згоріла у 1839 р. Нова церква збудована у 1842 р. із матеріалу старої церкви, купленої у м-ку Миньківці на кам’яному фундаменті, котрий лишився від старої церкви. Ця церква – дерев’яна хрещата [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 927].

Дерев’яна церква св.Юрія 1755 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 137]. – Далебі, якась плутатнина.

Ірина Пустиннікова Дерев'яні скарби України під загрозою знищення (22 Жов 2011)

Вихватнівці Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. Броньована Покровська церква (1842) зведена на місці дерев’яної ж – але, певно, не броньованої – попередниці. Та згоріла в 1839 р. – і громада зібрала гроші на нову. Зібраних коштів, певно, було недостатньо – бо вдалося лише купити стару церкву з Миньковців. Про дерево зараз не нагадує взагалі нічого.

Довідка на сайті