Церква Преображення

Церква Преображення

Церква Преображення 1778 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 204].

Церква Преображення 1778 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 63].

Дерев’яна церква Преображення 1774 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 117].

с. Волиця Комарева (Волиця).

Сокальський.

Церква Преображення Господнього. 1774.

Вперше згадується в документах 1578 р. Існуюча дерев’яна церква збудована у 1774 (1778) р. Будівля тризрубна одноверха. її нава вкрита наметовим дахом на низькому восьмерику, посадженому на четверик. В кінці ХІХ – на початку XX ст. до західної стіни бабинця добудовано присінок, а до південної вівтаря – захристію. У 1905 р. поруч зведено муровану дзвіницю. По другій світовій війні весь час була чинною. У 1980-х pp. добудовано каплицю.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 557.

Довідка на сайті