Пушкарівка с

Історичні адміністративні поділи

Приєднання: в період 1972..1986 рр. село Пушкарівка приєднане до м.Верхньодніпровськ [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1987 р. – К.: 1987 р.].

Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (09.10.1989, № 8229-ХІ): Виділити із смуги міста Верхньодніпровська Дніпропетровської області територію колишнього села Пушкарівка в окремий населений пункт і встановити йому попереднє найменування – село Пушкарівка.

Дніпропетровська обласна Рада народних депутатів рішенням від 12 листопада 1991 року внесла в адміністративно-територіальний устрій окремих районів такі зміни: у Верхньодніпровському районі взяла на облік село Пушкарівка.

Довідка у Вікіпедії:

Елинов И.М. Раскопки кургана у с.Пушкарёвка. – “Археологические открытия 1974 г.”, М., 1975 г., с. 278. [Курган доби бронзи]