2008 р. Не полишають думки відкрити музей тоталітаризму

В Яворівському районі не полишають думки відкрити музей тоталітаризму у церкві, яка була мішенню для радянських танків

Дата: 21.11.2008

За інформацією голови Яворівської районної ради Івана Карпи, вже 10 років минуло з того часу, як з ініціативи яворівської районної влади біля руїн церкви святого Михайла, що на Яворівському полігоні (Львівська область), відновлено відправляння Служби Божої та парастасу за померлими. Про це повідомив сьогодні, 21 листопада, власкор ЗІКу.

Іван Карпа каже, що Яворівська районна рада й надалі дотримується думки, щоб церкву святого Михайла у знищеному селі Вишеньці Великій, яка роками служила за мішень для радянських танків, реставрувати, обладнати до неї проїзд та створити там музей тоталітаризму. Адже села на Яворівському полігоні вщент знищені, а парафіян сталінська депортація знищила.

«Для цього музею є вже чимало експонатів, зокрема, створено карту сотень населених пунктів, знищених тоталітарним режимом, зібрано чисельні спогади депортованих. Яворівські районна рада вже не раз озвучувала ідею відкриття на Яворівському полігоні, на основі розстріляної церкви святого Михайла, пам’ятник тоталітаризму, аби збирати там всесвітні фестивалі духовної музики, проводити патріотичні заходи.

Це б нарешті привернуло увагу до матеріальної та матеріальної реабілітації депортованих на державному рівні. У Києві з цього приводу ані пари з вуст, але ми й надалі будемо стукати в двері столичних кабінетів», – наголосив у розмові з власкором ЗІКу голова Яворівської районної ради Іван Карпа.

Джерело: «»