Турківський район

Лопушанка с

Перейменування: зафіксована назва Лопушанка Лехнова [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 78].

Станіслав Одровонж, староста самбірський, поручив Процеві Хомичу осадити с. Лопушанку на волоськім праві і дає йому в ній князівство, 16 цвітня 1532 р. [Грушевський М. С. Матеріали до історії суспільно-політичних і економічних відносин Західної України (1905 р.), № 82].

Кор[олева] Ізабела поручає Олехну Стебницькому осадити село на р. Лопушній і надає в нім війтівство йому. 31 марта 1556 p.

Кор[оль] Жиґимонт Август потверджує сю грамоту і при тім позволяє війту виставити церкву та надає йому сю парафію. 4 липня 1558 р.

[Грушевський М. С. Сторінка з історії українсько-руського сільського духовенства (1899 р.), № 36].

Вкладені елементи

Церква Покрови 1875 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 78]. 	Церква 1877 р. (дерев.) [Памятники истории и культуры Украинской…
Церква Покрови (+)