2006 р. Втрачені пам’ятки сакральної архітектури Львівщини

Тернавка. Церква св. арх. Михайла

Церква бойківського типу, зведена в 1780 році. Будівля складалася з трьох розміщених по осі схід-захід прямокутних зрубів: вужчого вівтаря, ширшої нави и вужчого бабинця. Наву вінчав верх з одного четверика й трьох восьмериків, а над вівтарем і бабинцем здіймалися верхи з двох восьмериків. Верх бабинця нависав над входом, утворюючії відкритий ґанок. У його горішній частині, первісно оточеній відкритою галереєю, містилася емпора-каплиця. Оперізувало споруду широке піддашшя, оперте на профільовані випусти вінців зрубів. У 1914-1915 роках церква дуже потерпіла від бойових дій. Австрійський уряд у 1918 році виділив кошти на реставрацію храму, але 13 вересня того ж року парох о. Іван Куземович повідомив його про бажання громади збудувати нову церкву, а не ремонтувати стару. Стараннями о. Ярослава Левицького в 1921 році на кошти громади майстри Михайло й Григорій Комарі з Ціневи звели новий храм. У ньому на хорах розміщено частини іконостаса XVIII століття з розібраної старої будівлі, матеріал з якої продано на дрова.

Драган М. Українські деревляні церкви. – С. 92.