Золотники с

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: 1459 р. Кам’яний замок збудовано в кін.15 – на поч.16 ст. [Історія міст і сіл УРСР : Тернопільська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.].

Тернопільська обласна Рада народних депутатів рішенням від 4 вересня 1991 року внесла в адміністративно-територіальний устрій окремих районів такі зміни: у Теребовлянському районі віднесла селище міського типу Золотники до категорії сіл і найменувала сільраду Золотниківська.

Указ Президії ВР УРСР від 7 вересня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Дніпропетровської, Одеської, Ровенської, Сумської, Тернопільської і Херсонської областей»: хутір Янівська Долина, Золотниківської сільської ради, іменувати хутір Долина. [Нині невідомий.]