Бернадівка с

Історичні адміністративні поділи

Указ Президії ВР УРСР від 7 березня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Тернопільської області»: село Бернадівка іменувати село Лощинівка і Бернадівську сільську Раду — Лощинівська.

Рішення про перейменування села Лощинівка на село Бернадівка прийняла Верховна Рада України 31.10.1990 р. Рішення № 424-XII. Дата опублікування 01.12.1990 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 46, ст. 614).

Розглянувши клопотання президії Тернопільської обласної Ради народних депутатів про відновлення деяким населеним пунктам колишніх найменувань, Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (31.10.1990, № 424-XII): Відновити населеним пунктам Тернопільської області колишні їх найменування: у Теребовлянському районі селу Лощинівка – село Бернадівка.