Державна музична школа

Бандуристка Зоряна Ґжибовска, на запрошення ланки ОУП з Старогарду, виступила сьогодні перед старґардською публікою.

Концерт був присвячений пам’яті про жертви Голодоморів в Україні.

Майстерність пані Зоряни та дуже добре добраний репертуар – народні та твори сучасних композиторів, поезія – від легендарного Бояна, Лесі Українки та інших поетів – викликали захоплення глядачів.

Концерт вів пан Артур Ґжибовскі – приватно чоловік пані Зоряни. Цікаво розповідав про пісні та інструментальні твори, які представляла бандуристка. Деклямував вірші польських та українських поетів у супроводі бандури.

Присутні дякували пані Зоряні за зворушливий виступ «на стоячи» та довго не хотіли відпустити наших гостей зі сцени.

Сердечно Вам дякуємо!

Перед входом до Концертного залу Державної музичної школи була підготована вчителькою української мови панею Івоною Марцішак, невелика вистава про Голодомори.

Про мільйони українців засуджених окупантом до голодної смерті, говорив у вступному слові Голова ланки ОУП Павло Палчинський.

Захід переведено у співпраці з Парафією СВМ Йосафата у Старґарді.

Сердечно дякуємо Пароху др о. Руслану Марцішаку за допомогу.