Церква св.Дмитра

Церква св.Дмитра відома з 1787 р. Перетворена з уніатської на православну в 1794 р. На той час – дерев’яна одноверха споруда. [Лобатынский С. Материалы для истории унии в Подолии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1879 г., т. 2, с. 18, 61, 71]. 2 церкви [Географическо-статистический словарь Российской империи / Семёнов П.П. – Спб.: 1873 г., т. 4, с. 186] – тобто приплюсована церква у Слобідці-Попелюхи. За переказом, церква була кам’яна з дерев’яним верхом. Вона згоріла Нова церква св.Дмитра збудована у 1813 р. – кам’яна, восьмерик і верх дерев’яні. Іконостас 4-ярусний [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 825]. Церква св.Дмитра 1513 р. [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 30] – очевидна помилка в даті.