Старі Санжари с

Історичні адміністративні поділи

Містечко Старі Санжари згадане у податкових реєстрах 1750 – 1756 рр. [ лівобережної України 50-х рр. 18 ст. – К.: 1990 р., с. 76].

Указ Президії ВР УРСР від 7 червня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Полтавської області»: село Старі Санджари іменувати село Решетники і СтароСанджарівську сільську Раду — Решетниківська.

Рішення про перейменування село Решетники на село Старі Санжари прийняла Верховна Рада України 20.04.1992 р. Рішення № 2278-XII. Дата опублікування 01.08.1992 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 30, ст.430).

Президія Верховна Рада України постановляє (20.04.1992, № 2278-XII): Відновити селу Решетники Новосанжарського району Полтавської області колишнє найменування Старі Санжари.