Ставчани с

Історичні адміністративні поділи

На р.Матерська або Баричівка. По обидва боки річки були укріплення: на одному боці у вигляді довгих земляних валів, на другому – у вигляді заокругленого укріплення, де знаходили залізні вістря стріл та списів [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

12 травня 1442 р. польський король Владислав 3 записав шляхетному Станку 100 гривень на селах Senkowcze, Mirczincze et Staffczani (Сеньківці, Мірчинці, Ставчани) в Кам’янецькому повіті Подільської землі [регеста: Михайловський В. Надання земельної власності у Подільському воєводстві за панування Владислава 3 (1434 – 1444 рр.). – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 258].

Сеньківці, Мірчинці – нині невідомі.