Глинянець с

Історичні адміністративні поділи

Це поселення вперше згадано у грамоті князя Федора Коріатовича для Гринька, виданій 20 червня 1391 р. [Груша А. Фёдара Карыятавіча за 1391 г. – Беларускі гістарычны агляд, 2001 г., т. 8, сш. 1/2, с. 123 – 135].

За 1 версту від села є ур.Вирлівка. За переказом, там було м-ко Вирлівка, знищене татарами. Там є великий насип [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

В 1905 р. існували два окремих села Глинянець-Кордишівський та Глинянець-Немирівський (обидва – 12 верст від Немирова, 8 верст від Вороновиці). Церква була у Г.-Немирівському [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 246].