Церква Успіння

Храм засновано: [перед 1770 р.]

Коментар: Церква Успіння кам’яна; перетворена з уніатської на православну в 1794 р. [Лобатынский С. Материалы для истории унии в Подолии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1879 г., т. 2, с. 22; Гульдман В.К. Справочная книжка Подольской губернии. – Каменец-Подольский: тип.губ.правления, 1888 г., с. 247; СКУ, с. 331]. Церква була дерев’яна, дах солом’яний. Вона спалена татарами в 1770 р. В к.18 ст. збудована нова церква. Капітальні ремонти 1833, 1885 р. (прибудовано кам’яні приділи). Кам’яна дзвіниця збудована в 1886 р. Три старовинних ікони (нерукотворний образ Спаса, Спасителя, богородиці) [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, c. 47 – 48].