Спогади про похорон Степана Бандери

15.10.1959 року пізно вечером, в двері хати, де ми тоді жили, ( Изерстраат 7 в Звартбергу) дуже сильно хтось стукав. Мама відкрила двері, щоб дістати телеграму,…в якій з Мюнхена повідомила тата, що в Мюнхені сталося лихо - Степан Бандер не живе, правдоподібно припускають, що був вбитий, про, вже говорили по бельгійському радіо.

На другий день наш тато організував автобус, запрошувалося хто хоче їхати…і зібралися люди і поїхали віддати останню шану провідникові ОУН…

Тато ніс з кимсь ( мушу подивитися на знимку) на похороні вінок від ОУН Бельгії…Є й увіковічнено на фільмі з похорону.

Наш тато, другий з права, несе вінок на похороні С. Бандери! Четвертий з права – пан С. Цап.

Мені тоді було 9 років й цей день я запамятала – напевно тому, що дуже сильно стукали в двері і було пізно Напевно не розуміла в чому справа була.

І від тоді, кожного разу, як тато міг, їхав на вшанування Провідника ( він йнакше не називав Степана Бандеру) до Мюнена і ми також, коли були в Мюнхені ходили на вшанування на цвинтар до Його могили.

Я мала бути в Мюнхені оце в ці дні, але прискорила повернення до Сіднею й мене не буде цього вікенду на вшануваннях…Будуть мої сестри, як завжди. будуть співати в хорі й підуть на цвинтар і зустрінуться з приїжджимо з світу на вшанування, між ними СУМІВЦІ з різних країн світу…з Австралією включно.

Вічна СЛАВА і ПАМЯТЬ про Степана Бандеру збережемо!

На знимці : 17.10.2009 року, похід до могили Бандери очолили тоді хіба останні старші члени ОУН, (їх багато не лишилося живими) з права наш тато Іван Галабурда і п. Зенко Зброчек з Мюнхена

друга знимка – ми «бельгійці» біля могили з нашим татом Тереза Проць, моя сестра Оля Галабурда, тато Іван Галабурда, Марійка і Надя Галабурда і Галина Шаповал.

Спогади Надії Галабурди, 2019 р.

Підготував Іван Парнікоза