2010 р. Пішохідний тур православними святинями Чернігівського району

Валентин Воробей

Дата: 17.06.2010

На першому етапі створення інтернет реєстру церков та монастирів Чернігівщини було організовано пішохідний тур трьома дерев’яними православними святинями Чернігівського району за маршрутом: с. Киселівка – с. Улянівка – м. Чернігів – с. Новий Білоус.

У селі Киселівка подорожніх із-за дерев райдужно зустрічає однобанна Михайлівська церква, яка була споруджена аж у 1788 році. Як же приємно споглядати таку неповторну дерев’яну красу та усвідомлювати, що можливо ти бачиш її вперше або востаннє на власні свої очі, маєш змогу доторкнутися до сторінки історії, якій вже більше 222 років!

За розповідями місцевих жителів, Михайлівська церква в с. Киселівка Чернігівського району, була побудована одним й тим самим зодчим архітектором, що побудував церкву у сусідньому селі – Улянівка. Але різниця в часі на 135 років побудови двох церков мінімізує дану версію. Михайлівська церква розташована на самісінькій окраїні села серед мальовничої природи. І не даром вона побудована саме навпроти Вознесенської церкви, що у с. Улянівка Чернігівського району. Стаючи на пагорбі біля Михайлівської церкви можна побачити як виблискує своїми хрестами Свято-Вознесенської церква.

Джерело: “Високий вал”