2009 р. У Києві знесуть пам’ятник комуністу біля стадіону “Динамо”

Дата: 30.09.2009

Київська міська державна адміністрація вирішила демонтувати пам’ятник радянському діячеві Григорію Петровському, розташований по вулиці Грушевського, 1 в Печерському районі Києва. Через дорогу від пам’ятника розташовується стадіон “Динамо” ім. Валерія Лобановського. Про це мовиться у розпорядженні міськадміністрації.

Адміністрація визначила замовником демонтажу комунальне підприємство «Дирекція реставраційно-відновних робіт». Дирекція повинна також забезпечити збереження пам’ятника до визначення місця розміщення демонтованих на території міста скульптур. Крім того, міськадміністрація доручила Печерській райадміністрації впорядкувати прилеглу до демонтованої скульптури територію.

Раніше Київміськадміністрація ініціювала демонтаж 27 пам’ятників радянським діячам, розташованих на території міста, серед них – 17 пам’ятників Володимиру Леніну, 2 – Надії Крупській, 2 – Феліксу Дзержинському, по 1 – Станіславу Косіору, Григорію Петровському, Михайлу Калініну.