Обухів м

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: 1430-і рр. Замок з гостроколу і рову збудував Януш Острозький (отже, в 1588..1620 рр.) [Історія міст і сіл УРСР: Київська область. – К.: ГРУРЕ, 1971 р.].

Сотенне містечко Київського полка в 1649 р.

Сирійський мандрівник Павло Халебський відвідав Обухів 24 червня (4 липня) 1654 р. Він записав:

Выехав из этого города [Трипілля] в субботу 24 июня, мы проехали одну милю и прибыли в другой большой базар, называемый Обухоя (Обухов), также с высоким укреплением. В нем две церкви; в одной из них мы отстояли литургию (праздника) Крестителя; любовались на ярмарку, то есть на куплю и продажу, которая бывает ежегодно в этот праздник. Церкви — одна в честь Воскресения, другая – св. Михаила. [ антиохийского патриарха Макария в Россию в половине XVII века, описанное его сыном, архидиаконом Павлом Алеппским. Выпуск 2 (От Днестра до Москвы) // Чтения в обществе истории и древностей российских, 1897 г., кн. 4, с. 40.]

Містечко згадане у податкових реєстрах 1750 – 1756 рр. [ лівобережної України 50-х рр. 18 ст. – К.: 1990 р., с. 22].

Верховна Рада України постановляє (16.03.2006, № 3571-IV):

1. Затвердити межі міста Обухів Обухівського району Київської області та загальну площу міста – 2419,3 гектара.

2. Встановити межі міста Обухів Обухівського району Київської області згідно з додатком.

Верховна Рада України постановляє (10.07.2010, № 2488-VI): Верховна Рада України постановляє: Віднести місто Обухів Обухівського району Київської області до категорії міст обласного значення.

Цифрова карта міста: .