Солобківці с

Історичні адміністративні поділи

Згадується з 1493 р. Піп згадується у 1565 р. У 1671 р. галицький каштелян Сильницький стояв тут табором, щоб зупинити татар, які йшли під Кам’янець [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

Церква Знесіння була в 1818 р. [Сецинский Е.И. Исторические сведения о приходах и церквах Подольской епархии: Ушицкий уезд. – Труды Подольского церковного историко-археологического общества, 1916 г., т. 12, с. 156]. Церква Знесіння була у 1740 р. – кам’яна; зруйнувалась від ветхості у 1840-х рр. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 955 – 956].

Довідка у Вікіпедії:

В 1905 р. поруч існувало окреме село Федорівка (5 верст від Солобківців) [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд.губ.стат.комитета, 1905 г., с. 26].