Таврійське с (Якимівська ТГ)

Історичні адміністративні поділи

Постанова Президії Центрального Виконавчого Комітету УСРР від 11 вересня 1936 р. « Зінов’євської сільської ради Якимівського району Дніпропетровської області»: задовольнити клопотання колгоспників та пленуму сільської ради, підтримане Дніпропетровським облвиконкомом, і зняти з сільської ради ганебне ім'я Зінов’єва — ворога трудящого народу і зрадника соціалістичної батьківщини — перейменувавши цю сільську раду на Червоноармійську.

Президії Верховної Ради УРСР 15 серпня 1944 р. «Про перейменування, уточнення та внесення змін в найменування деяких міст, районних центрів і районів Української РСР»: селище Красноармійське іменувати — Червоноармейское (рос. мовою); Красноармійський район іменувати — Червоноармейский (рос. мовою).

Указ Президії ВР УРСР від 21 травня 1945 р. « та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Запорізької області»: населені пункти Червоноармійської сільради —

дільницю № 9 іменувати хутір Конечний,

дільницю № 12 іменувати хутір Гвардійський,

дільницю № 13 іменувати хутір Дорожний,

дільницю № 14 іменувати хутір Межовий,

дільницю № 15 іменувати хутір Середній,

дільницю № 17 іменувати хутір Прифермівський, [нині невідомий]

дільницю № 18 іменувати хутір Городній,

дільницю № 19 іменувати хутір Вишневий,

дільницю № 20 іменувати хутір Зерновий,

дільницю № 21 іменувати хутір Виноградний.

Постанова Верховної ради України від 4.02.2016 р.: перейменувати село Червоноармійське Якимівського району на село Таврійське .