Дяківці с

Історичні адміністративні поділи

Указ Президії ВР УРСР від 7 вересня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Чернівецької області»: населені пункти Пробошештівської сільської ради — хутір Бирзені іменувати хутір Березівка, хутір Гаїнені іменувати хутір Гаївка, хутір Павілени іменувати хутір Павлівка, хутір Бідащені іменувати хутір Бідашівка, хутір Кригонешти іменувати хутір Крижанівка, хутір Дама Царна іменувати хутір Грунтівка, хутір Лунжені іменувати хутір Довгалівка, хутір Малишинчені іменувати хутір Бережанський, хутір Ністорені іменувати хутір Несторівка, село Даскалені іменувати село Дяківці і Пробошештівську сільську раду, відповідно до назви її центру, іменувати Дяковецька. [Всі хутори нині невідомі, здається, приєднані до села.]