Хрестівка м

Історичні адміністративні поділи

Село Давидо-Орлівка засновано у 1888 р. Ной-Мангайм / Neu-Mannheim (Давидо-Орлівка; також Орлівка, Давидівка, Хрестівка, Карл Лібкнехт / Karl Liebknecht), до 1917 — католицько-лютеранське село. У 1954 році утворене селище будівництва Давидівської групи шахт Харцизького району, яке 14 вересня 1956 року отримало назву Кіровське.

Перейменування: стара назва с-ще Давидівської групи шахт, нова назва Кіровське [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1967 р. – К. : Політвидав, 1969 р.].

Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (12.08.1987, № 4428-ХІ): Віднести місто Кіровське Донецької області до категорії міст обласного підпорядкування.

Постанова Верховної ради України від 20.07.2016 р.: перейменувати місто Кіровське на місто Хрестівка .