Покровськ м

Покровськ м

Розмір зображення: 582:738 піксел

Туди прийшов «русский мир». Від російського ракетного удару 7 серпня 2023 р. загинуло 7 чоловік, поранено 81.

Фото Донецької обласної військової адміністрації з сайту

Назви: 1875–1934 — пристанційне селище Гришине, у 1934–1938 — Постишеве, у 1938—1962 — Красноармійське, у 1962—2016 — Красноармійськ.

Президії Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету 20 липня 1934 р.: Вважаючи на бажання трудящих Гришинського району, висловлене в постанові районного зльоту ударників, робітників копалень та транспорту і колгоспників, Президія Всеукраїнського центрального виконавчого комітету ухвалює: Постанову донецького облвиконкому про привласнення Гришинському районові імени П. П. Постишева — затвердити, перейменувавши район на Постишевський.

Постанова Верховної ради України від 12.05.2016 р.: перейменувати місто Красноармійськ на місто Покровськ .

Цифрова карта міста: .

У червні 2014 р. без Леніна залишився Красноармійськ