2009 р. Буде відтворений музей-садиба Миколи Костомарова

Дата: 02.12.2009

Цього місяця розпочнеться громадська акція, яка започаткує відтворення музею-садиби Миколи Костомарова в селі Дідівці Прилуцького району Чернігівської області. Про це поінформував заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко, повідомляє прес-служба віце-спікера.

«Парадокс полягає в тому, що життя та діяльність цього визначного історика, літературознавця, громадського діяча та одного із засновників Кирило-Мефодіївського товариства досі повноцінно не відтворена в жодному з музеїв країни», – зазначив М. Томенко. Він нагадав, що Микола Костомаров протягом десяти років проживав на Чернігівщині, де до сьогодні збереглася садиба, в якій він жив та працював.

Відтворення музею-садиби відомого українського діяча відбуватиметься під час громадської акції та без залучення бюджетних коштів. Заступник Голови ВР Микола Томенко та народний депутат Валерій Дубіль, які виступили з цією ініціативою, поінформували, що проект відтворення музею-садиби Миколи Костомарова буде презентовано найближчим часом на Чернігівщині.

Науково-дослідницьку та історико-архітектурну частину проекту візьмуть на себе народний художник України Анатолій Гайдамака та заслужений діяч мистецтв України Борис Дєдов.

Джерело: “Високий вал”