Вовковинці смт

Історичні адміністративні поділи

В 1559 р. король Сигізмунд-Август дав ділянку землі Вовковий Мацьку та Миколаю Лазаренам [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

В 1716 р. згадано попа, не знати, чи цієї церкви. [Грушевський М. С. Барське староство. – К.: 1996 р., с. 391]. Церква 1805 р. [Гульдман В.К. Справочная книжка Подольской губернии. – Каменец-Подольский: тип.губ.правления, 1888 г., с. 513]. Церква Здвиження була – невідомо коли збудована. Її дзвіниця розібрана у 1886 р. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 502 – 503].

В 1905 р. поруч існував окремий хутір Гудня (4 версти від Вовковинець, 18 верст від Летичева) [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 104].

В 1905 р. поруч існував окремий хутір Зазгор (6 верст від Вовковинець, 16 верст від Летичева) [Крылов А. П. Населённые места…, с. 104].

В 1905 р. поруч існував окремий хутір Кожушково (4 версти від Вовковинець, 18 верст від Летичева) [Крылов А. П. Населённые места…, с. 105].

В 1905 р. поруч існував окремий хутір Нахуденно (3 версти від Вовковинець, 19 верст від Летичева) [Крылов А. П. Населённые места…, с. 106].

В 1905 р. поруч існував окремий хутір Плюшки (2 версти від Вовковинець, 19 верст від Летичева) [Крылов А. П. Населённые места…, с. 106].

В 1905 р. поруч існував окремий хутір Рожек (2 версти від Вовковинець, 24 версти від Летичева) [Крылов А. П. Населённые места…, с. 107].

В 1905 р. поруч існував окремий хутір Семеново (4 версти від Вовковинець, 18 верст від Летичева) [Крылов А. П. Населённые места…, с. 107].

В 1905 р. поруч існував окремий хутір Червоне (4 версти від Вовковинець, 17 верст від Летичева) [Крылов А. П. Населённые места…, с. 108].

В 1905 р. поруч існував окремий хутір Шафатчина (5 верст від Вовковинець, 17 верст від Летичева) [Крылов А. П. Населённые места…, с. 108].

В 1905 р. поруч існував окремий хутір Шведи (4 версти від Вовковинець, 18 верст від Летичева) [Крылов А. П. Населённые места…, с. 108].

В 1905 р. поруч існувало окреме село Щелихівка (4 версти від Вовковинець, 18 верст від Летичева) [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 108].

В 1905 р. поруч існував окремий хутір Широке (5 верст від Вовковинець, 17 верст від Летичева) [Крылов А. П. Населённые места…, с. 109].

Указ Президії ВР УРСР від 4 червня 1945 р. « та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Кам’янець-Подільської області області»: село П’ятий район, Вовковинецької сільради, іменувати село Новосілка. [Нині невідоме.]

В 1905 р. зафіксована назва Волковинецкий Майдан (7 верст від Вовковинець, 9 верст від Грушківець, 18 верст від Летичева) [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 103]. Судячи з віддалей це с. Майдан, що на північний схід від Вовковинець.

На карті 1924..1939 рр. поселення Майдан Волковинецкий позначене у 3 км на північ від Вовковинець: (там нині порожнє місце).

Список літератури – на сайті «».