Коричинці с

Історичні адміністративні поділи

Село Домські Каричинці або Карачинці; згадується з 1431 р. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9]. Нині зветься Коричинці.

13 січня 1440 р. польський король Владислав 3 записав Яну, сину Мікши зі Щепанківців 50 гривень на с.Каричинці, що на річці Ров у Летичівському повіті Подільської землі [регеста: Михайловський В. Надання земельної власності у Подільському воєводстві за панування Владислава 3 (1434 – 1444 рр.). – Український археографічний щорічник, 2004 р., т. 8-9, с. 251].

В 1905 р. поруч існувало окреме село Каричинцы-Рымовые (6 верст від Вовковинець, 18 верст від Деражні) [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 112]. Судячи з віддалей, це нині незаселена місцевість на південь від Коричинець і на схід від Галузинець, при самому кордоні Хмельницької олесті із Вінницькою.