2008 р. У Чернівцях знесуть сторічні будинки у центрі Садгори

Дата: 26.04.2008

Концепцію реконструкції австрійських будинків, зведених понад сто років тому в центрі Садгірського району Чернівців, розробила Садгірська районна рада. Згідно концепції стару забудову у центрі Садгори пропонується знести, а на її місці побудувати 7 сучасних багатоповерхівок. Про це зазначив учора, 24 квітня, на сесії міської ради Юрій Бурега, – повідомив ЗІК.

За словами Юрія Буреги, для реалізації проекту реконструкції центральної історичної частини Садгори вже знайшли інвесторів. Вони пропонують на місці старої забудови звести чотириповерхові будинки європейського зразка, тип фасадів і дахів, яких матиме конфігурацію, що відповідатиме історичному архітектурному середовищу. Інвестори зобов’язалися віддати 10% збудованого житла для відселення мешканців знесених будинків.

Окрім того вони долучаться до прокладання у цьому районі мереж централізованого водопостачання та водовідведення.

«Західна інформаційна корпорація»