2009 р. До 100-річчя Б.-І. Антонича на Мостищині хочуть звести музей

Дата: 16.03.2009

До 100-річчя Б.-І. Антонича на Мостищині хочуть звести музей: залишилося лише «знайти» 533,6 тис. грн

У Мостиському районі Львівської області триває робота з підготовки до відзначення дня народження Богдана-Ігоря Антонича (5 жовтня 1909 – 6 липня 1937), який проживав у с. Бортятині Мостиського району разом з родиною. Про це сьогодні, 16 березня, повідомив кореспондент ЗІКу. Зокрема, в цьому селі вже виділено приміщення для музею і виготовлено проектно-кошторисну документацію для його реконструкції.

Зі слів голови Мостиської РДА Юрія Візняка, вартість робіт з реконструкції приміщення у Бортятині для музею Богдана-Ігоря Антонича становить 533,6 тис. грн, але джерела фінансування на цей час відсутні.

Довідка ЗІКу

Нагадаємо, що наприкінці минулого року голова Мостиської районної ради Львівської області Антанас Вербаускас відвідав Київ, де зустрівся з міністром регіонального розвитку та будівництва України Василем Куйбідою з приводу включення питання реконструкції музею Богдана-Ігоря Антонича у мостиському Бортятині, а також реконструкції місцевої школи за рахунок субвенцій Державного бюджету на 2009 рік у соціально-економічну програму Львівської області. Ці заходи мають бути спрямовані на гідне відзначення на державному рівні 100-річчя Богдана-Ігоря Антонича.

За словами Антанаса Вербаускаса, офіційна зустріч з міністром Василем Куйбідою відбулася за сприяння письменника Романа Лубківського, якого обрано почесним головою оргкомітету з відзначення 100-літнього ювілею видатного українця Богдана-Ігоря Антонича. А розмова з міністром Куйбідою стосувалася фінансування робіт з відзначення цього ювілею в 2009 році саме в селі Бортятині, де поховані батьки Б.-І. Антонича.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»