Луполове с

Історичні адміністративні поділи

Село Луполова або Лупулова. Назване від першого поселенця – чабана Лупола [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9].

В 1905 р. зафіксована назва Лупулово або Красное, Красненькое [Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд. губ. стат. комитета, 1905 г., с. 355].

указ президії вр урср від 1 лютого 1945 р. « та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів одеської області»: населені пункти Луполівської сільради — селище Гренівське і селище Червоне Озеро вважати за один населений пункт, який іменувати селище Червоне Озеро.

Згодом на 01.04.1967 всі села та селища сільради, тобто Михайлівка та Червоне Озеро (з Гренівкою), були об’єднані в одне село Луполове.