Сумівка с

Згадується з 1629 р. [Jabłonowski A. Źródła dziejowe, t. 20, s. 115].

Сирійський мандрівник Павло Халебський відвідав Сумівку 14 (24) червня 1654 р. Він записав:

Через час мы выехали отсюда и, проехав еще милю, достигли трех других местечек, лежащих рядом на берегу реки, с тремя деревянными укреплениями и тремя рвами; имя их Самока (Сумовка). Нас повели в церковь в честь св. Параскевы. [ антиохийского патриарха Макария в Россию в половине XVII века, описанное его сыном, архидиаконом Павлом Алеппским. Выпуск 2 (От Днестра до Москвы) // Чтения в обществе истории и древностей российских, 1897 г., кн. 4, с. 17.]

виконкому Вінницької обласної Ради депутатів трудящих № 416 від 6 липня 1957 р. «Про уточнення обліку населених пунктів»: виключити з облікових даних адміністративного поділу населені пункти, що по різних причинах припинили своє існування: селище Сумівське лісництво — Сумівської сільської ради.

Список літератури – на сайті «».