^Золочівський район

Золочів м

Золочів м

Розмір зображення: 800:498 піксел

Перша згадка: 1444 р. – король Владислав 3 дав його Яну Сенінському; 15 березня 1523 р. надано магдебурзьке право. [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].

Верховна Рада України постановляє (22.06.2000, № 1838-III): Включити у межі міста Золочів Золочівського району Львівської області 229 гектарів земель Золочівської міської ради та 8 гектарів земель Єлиховицької сільради Золочівського району і затвердити межі міста загальною площею 1172,3 гектара.

Крушельницька Л.І. Могильник висоцької культури у м.Золочеві. – Археологія, 1965 р., т. 19, с. 122 – 135.

Заріччя с
Заріччя с
Замок 16 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 57]. 	Замок 16 ст.…
Замок (+)
Костел та монастир 1726 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 57]. 	Костел…
Костел Вознесіння (+)
Монастир
Монастир
Воскресенська церква 1604 р. і дзвіниця 1604 р. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав,…
Церква Воскресіння (+)
Миколаївська церква 16 ст. і дзвіниця 18 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956…
Церква св.Миколи (+)
Церква розташована на околиці міста на головній вулиці (по дорозі до Львова). Вівтарем вона орієнтована на північ, головним фасадом – до головної…
Церква (+)
Церква вірменська