Якторів с

Якторів с

Розмір зображення: 800:544 піксел

Панорама села з церквою. Вигляд з північного сходу. 1990 р. 15 серпня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № 660-20.

Указ Президії ВР УРСР від 18 липня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Львівської області»: село Якторів Глинянського району іменувати село Ясенівка і Якторівську сільську Раду – Ясенівська.

Рішення про перейменування села Ясенівка на село Якторів прийняла Верховна Рада України 21.09.1991 р. Рішення № 1593-XII. Дата опублікування 01.12.1991 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 49, ст.699).

Президія Верховної Ради України постановляє (21.09.1991, № 1593-XII): Відновити селу Ясенівка Золочівського району Львівської області колишнє найменування Якторів.