2010 р. У Золочівському замку не відремонтували дах

Дата: 22.02.2010

На в’їзній вежі Золочівського замку ще під час минулорічного буревію було пошкоджено дах. Тепер, коли тане сніг, всі кімнати підтоплені, підлоги вже попіднімалися. Для відновлюваних робіт потрібен 1 млн грн. Про це сьогодні, 22 лютого, повідомив генеральний директор Львівської галереї мистецтв, Герой України Борис Возницький.

Львівська галерея мистецтв зверталася з цього приводу до міністра культури і до Львівської облдержадміністрації, але поки що результату немає. В ЛОДА повідомили, що цим напряму опікується Міністерство культури.

Борис Возницький зазначив, що Золочівський замок поки що працює. Але буде проблема, як прийде 2012 рік, адже Олеський, Підгорецький, Золочівський замки є туристичними об’єктами.

«Золочівський замок в цьому році найбільше відвідало людей. Ні в одному музеї Львова, ні в одному замку не було стільки людей, як в Золочівському, – 132 тисячі», – сказав Борис Возницький.

Він зазначив, що кошти на охорону замків є, але у зв’язку з виборами казначейство перестало їх платити. У казначействі зависло десь до 2 млн грн, але з минулого тижня гроші вже почали надходити, і є надія, що все вже буде в порядку.