…щоб експонувати картину “Битва під Парканами”

Дата: 19.02.2009

Королівський палац у Золочеві обіцяють відкрити до Міжнародного Дня музеїв, який відзначають 18 травня. Про це 19 лютого у коментарі ZAXID.NET повідомив директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький. “Зараз там завершують реставрацію фасаду замку”, – додав Б. Возницький.

Він також повідомив, що до відкриття палацу у Варшаві мають завершити реставрацію картини італійського художника Мартіно Альтамонте “Битва під Парканами” (1692р.). Для експонування полотна у замку було проведено перепланування, оскільки його розміри становлять 9 на 8 метрів. Для розміщення полотна було замуровано два вікна та точково знесено перекриття між першим та другим поверхами. “Всі перепланування погоджено, це полотно варте того, аби його побачили люди”, – зазначив Б.Возницький.

У XVII столітті це була найбільша за розмірами батальна картина Європи.