Пам’ятки міста

Довідка у Вікіпедії (пам’ятки):

Довідка у Вікіпедії (пам’ятники):

Месяц В.А. Житомирская раннепалеолитическая стоянка. – Краткие сообщения Института археологии АН УССР, 1962 г., т. 12, с. 53 – 56.

Месяц В.А. Находки древнепалеолитических орудий в районе Житомира. – Краткие сообщения Института археологии АН СССР, 1962 г., т. 92, с. 54 – 55.

Куза А.В. Зарубинецкое поселение около Житомира. – Краткие сообщения Института археологии АН СССР, 1965 г., т. 102, с. 34 – 36.

Городище згадане [Історія міст і сіл УРСР: Житомирська область. – К.: 1973 р.].

В Хмельницком, Житомире, Броварах и Боярке снесли памятники Ленину (21.02.2014) ; також

Атаковать памятник в Житомире начали после 22:00. В 00:55 памятник Ленину упал.

agritura Весенний Житомир – 2018 (16 – 17.06.2018) ,

Немало корисного про історію та пам’ятки Житомира:

Антонюк Д. Чотири мандрівки Житмирщиною. -К.: Грані-Т, 2008.-72 с.

Село Івангородок біля Житомира, на річці Половня. Замок Івана Корчевського згадано 31.01.1609 р. В селі була церква, її ктитор – Ян Корчевський [Ділова мова Волині і Наддніпрянщини 17 ст. – К.: Наукова думка, 1981 р., c. 155, 170].

Згідно “Словника гідронімів України” (с. 435) р. Половня є правим допливом р.Тростяниця. Ця Тростяниця тече через Володарсько-Волинський, Черняхівський та Малинський райони і впадає в р.Ірша у с. Барвінки Малинського району. Річка Половня на сучасній карті 1:100000 не позначена.