^Житомирська область

Житомир м

Житомир м

Розмір зображення: 800:382 піксел

Городище згадане. Перша згадка: 1305 р. [Історія міст і сіл УРСР: Житомирська область. – К.: 1973 р.].

Село Івангородок біля Житомира, на річці Половня. Замок Івана Корчевського згадано 31.01.1609 р. В селі була церква, її ктитор – Ян Корчевський [Ділова мова Волині і Наддніпрянщини 17 ст. – К.: Наукова думка, 1981 р., c. 155, 170].

Згідно “Словника гідронімів України” (с. 435) р. Половня є правим допливом р.Тростяниця. Ця Тростяниця тече через Володарсько-Волинський, Черняхівський та Малинський райони і впадає в р.Ірша у с. Барвінки Малинського району. Річка Половня на сучасній карті 1:100000 не позначена.

Пам’ятки міста (+)
Крошня с