Жуків с

Церква Різдва богородиці

Розмір зображення: 724:800 піксел

Дерев’яна церква Різдва богородиці 1767 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 151].

В іконостасі є ікона “Хрещення” з написом: “Сию икона справил Раб Божій Иоан Клосовски со женою своею Теодосію ради спасенія. Року АМ місяца июнія для Д Міхай Рудковіч многогрішний маляр Жоковский” (= 4.06.1749 р.). Цей Михайло – син жовківського маляра Івана Рутковича [Жолтовський П.М. Художнє життя на Україні в 16 – 18 ст. – К.: 1983 р., с. 159].

Kosciół filialny pw. Narodzenia NMP w Kowalówce z 1767 roku, pierwotnie cerkiew grekokatolicka.

Вкладені елементи

Жуків 	Різдва Пречистої Богородиці 1767 	Перед Другою світовою війною церква в Жукові начислювала понад 1000 вірних. Парохом був о. Мирон Колтонюк,…
[1987 р.] Загальний вигляд з позиції А2
Джерело: Іванусів О. Церква в руїні. – St. Catharines, 1987, с. 275.
[1987 р.] Загальний вигляд дзвіниці
Оплакування Христа. 	Ікона 2 чв. 18 ст. 85: 65 см. 	З церкви Різдва богородиці у Жукові-Ковалівці. 	Нині в музеї-замку Ланцуті.
Оплакування Христа (+)